6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (2024)

Vill du spikadin nästa presentation eller tal?

Jag vill visa dig hur teknik och appar för att tala inför publik kan hjälpa dig med:

 • Talar bättre och tydligare
 • Masteringröstträningstekniker
 • Att bli av med "ums" och låta mer självsäker i offentliga tal

Oavsett om du strävar efter att göra tal inför publik till ditt primära jobb eller om du måste göra många presentationer i ditt jobb, behöver du några nya verktyg för att tala inför publik i din arsenal.

6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (1)

Få ännu fler tips om att tala inför publik med våra relaterade resurser:

 • 10 presentationsidéer som radikalt kommer att förbättra dina presentationsfärdigheter
 • Hur man startar ett tal
 • Mina topp 5 favorittalare
 • 15 vetenskapsbaserade tips för att tala inför offentliga för att bli en mästare
 • Hur man ger fängslande presentationer
 • Hur man ger en fantastisk toast

Innan din nästa stora presentation kan du prova dessa appar för att göra ditt tal mer minnesvärt.

Röstanteckningar + diktering

Om du föredrar att tala framför att skriva kan det vara mer effektivt för dig att planera ditt tal verbalt än att skriva en disposition. Istället för att gå igenom rörelserna att sitta med en tom skärm eller ett papper och planera ditt tal som om du skulle göra en uppsats, stå, sitta eller vandra runtmedan du spelar in dig självplanera vad du vill säga. Detta gör att du kan ta reda på vilka punkter som låter naturliga för dig, vilka du har svårt att förklara, vilka övergångar som behöver vara smidigare, etc.

Spela in dig själv med hjälp av transkriptionsappar för att ge dig själv ett dokument med dina tankar. Om du gör detta flera gånger kan du jämföra anteckningar och bestämma vilka punkter och övergångar du ska inkludera i din slu*tliga disposition.

Här är två appar att börja med:

 • Röstanteckningar(Android) Detta är en av de högst rankade gratis transkriptionsapparna för Android.
6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (2)
 • Dragon Anywhere(iOS) Med den här appen kan du "enkelt diktera dokument av valfri längd, redigera, formatera och dela dem direkt från din iPhone eller iPad - oavsett om du besöker kunder, en arbetsplats eller ditt lokala kafé." Om du vill ha helt korrekta transkriptioner av dina talkonturer att behålla, använda för att skapa bilder etc., överväg att investera i en transkriptionsapp som t.ex.Dictate2Us. På allt från 1-48 timmar kan du låta en professionell transkribera ditt tal med perfekt noggrannhet.
6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (3)

Proffstips:Kolla in min artikel omVetenskap om att tala inför publikför att lära dig om en testad och beprövad talstruktur som du kan använda för att vägleda din dispositionsprocess.

Metronom din takt

En av de mest utmanande vanorna för att tala inför publik ärpratar för snabbt. Om ditt naturliga tempo redan är högt kan det vara svårt att se att du pratar för snabbt om du inte får höra och/eller ser människors förvirrade ansikten.

En tydlig, samtalstakt är mellan110 och 160 ord per minut.

När du är nervös eller upprymd är det lätt att gåupp till 200 ord per minut.

Även om de flesta människor kan förstå ord i den nervösa eller upphetsade hastigheten, kräver det extra kognitiv ansträngning som din publik kanske inte vill investera, vilket får dem att ge efter för sina distraherade tankar. Att tala för snabbt kan också göra att du uppfattas som nervös och saknar självförtroende – oavsett om du är det – eftersom det låter som om du försöker rusa igenom ditt tal så fort du kan, så att du kan ta dig ur strålkastare.

 • Testa appen Metronome Beats förAndroidochiOS. Den här appen spårar din takt i realtid för att visa dig när du pratar för snabbt. Öva dina tal med den här appen tills du håller ett tempo inom 110-160 ord per minut sweet spot.
6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (4)

Proffstips: Om du vill göra en karriär som talar inför publik eller ett jobb som kräver att du gör dethålla frekventa presentationer, Jag rekommenderar att du tränar med den här appen innan ditt nästa stora tal. Du behöver inte göra något seriöst – du kan spela in dig själv när du berättar för din hund om din dag, delar dina tankar högt eller när du har en tillfällig konversation. Ju oftare du är medveten om dina snabbtalande tendenser och kan korrigera ditt tempo i stunden, desto lättare blir det att tala i optimal takt när du håller presentationer i högtryckssammanhang.

Um... Jag tror att du behöver den här appen

Den största frågan jag får från blivande offentliga talare är "Hur blir jag av med mina "ums"?!" Det är svårt, men tekniken kan hjälpa mycket här. Utfyllnadsord som "um", "äh", "gillar", "ja" etc. får dig att framstå som bristande självförtroende och förringar kraften i ditt budskap.

 • Lyckligtvis är appen Ummo tillgänglig föriOSkan hjälpa dig att eliminera utfyllnadsord från ditt ordförråd. Appen spårar mängden "ums" och andra ord du väljer för den så att du är medveten om hur ofta utfyllnadsord dyker upp. Och du kan följa dina framsteg när du minskar mängden utfyllnadsord du säger.
6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (5)

Om du har inspelningar av något av dina tal eller presentationer rekommenderar jag starkt att spela upp videon för Ummo-appen. Till exempel spelade jag en del avmitt TEDx-talför Ummo, och här var resultaten:

6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (6)

6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (7)

För min TEDx Talk talade jag precis under normal konversationstakt (bra), och jag hade 76 % klarhet (okej). Jag använde ett fyllmedel i den här delen, och många fler när jag spelade upp hela föredraget.Detta hjälpte mig att självdiagnostisera några potentiella problemområden.

Proffstips: De flesta använder utfyllnadsord eftersom de behöver tänka efter en stund innan de fortsätter att prata. Att ta en kort paus är bra, men träna dig själv i att ersätta dina utfyllnadsord med pauser eller ett djupt andetag. Detta är otroligt viktigt för röstresonans. Titta på den här videon för att ta reda på varför du bör ersätta "ums" med andetag.

6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (8)

Bekämpa talförluster

Om du inte har engelska som modersmål eller kämpar med talstörningar kan din förmåga att tala tydligt minska kraften i ditt meddelande och/eller begränsa din förmåga att säkra betalda eller frivilliga talspelningar. Din röst förtjänar dock att bli hörd och det finns en app som kan hjälpa till att öka röstnoggrannheten i ditt tal.

Skapad av två internationella ingenjörsstudenter vid Drexel University,väderspelar in ditt tal och ger dig handlingsorienterad feedback för att förbättra ditt uttal, pauser och andra talelement. Denna app är tillgänglig på bådaAndroidochiOS.

6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (9)

Proffstips: Om du inte talar som modersmål och/eller har problem med talsvårigheter, använd antingenord som du är säker påi din förmåga att uttala eller lägga extra tid på att öva på svåra ord. När du pratar om tekniska ämnen i synnerhet, vill du inte riskera att förlora människor eftersom de missförstår nyckeltermer.

Använd en högtalarvänlig timer

Om du håller tal vid evenemang eller i andra sammanhang där du har begränsad kontroll över miljön eller miljön, är det avgörande att bemästra tiden för att hålla värdarna nöjda. Talar du i hotellets balsalar eller konferensrum? Dessa rum har sällan klockor, så du måste hantera din tid på ett annat sätt. Nyckeln är att veta exakt när du behöver byta från början till mitten till slu*tet av dina tal, föredrag och presentationer.

 • Istället för att ställa in tre olika timers och bli distraherad när du måste stänga av var och en, använd Toastmaster Timer förAndroidochiOS. Appen använder ett gatubelysningssystem för att låta dig veta när du bör övergå från din introduktion till huvuddiskussion och från huvuddiskussion till din slu*tsats. Den innehåller också förinställda rekommenderade tidsuppdelningar för en mängd vanliga taltyper och låter dig sätta in dina egna tidsmått.
 • Ibland använder jag en enkel läggdagsklocka och har den på podiet eller längst ner på scenen. Här är en förAndroidoch en föriOS.
6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (10)

Proffstips: Arbeta inte med din timing förrän du har bemästrat din pacing. Om du pratar för snabbt kommer det att försvinna din totala tid och göra att du slu*tar för tidigt, vilket ärextrahemskt för betalda talevenemang. Om du får betalt för att tala i 60 minuter kommer din publik att förvänta sig 60 minuters innehåll! Men om du kan sakta ner din taltakt när evenemanget kommer, kommer du att ha mer flexibilitet när det gäller att flöda igenom ditt innehåll med lätthet och kontroll.

Lugna dina rysningar före scenen

Ofta är det stunderna medan du väntar på att börja ditt samtal som dina nerver når sin topp och hotar att spåra ur dig. Dessa nästa appar innehåller korta, guidade meditationer, stresshanteringstips och avslappningsövningar som hjälper dig att känna dig lugn och självsäker:

6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (11)

Båda dessa appar innehåller övningar i olika tidsramar som du kan använda både för att lugna dina nerver under träningspass och för att minimera scenskräck i sista minuten.

Proffstips: Om du kämpar för att få dina nerver under kontroll, gå med i en talargrupp somToastmastersatt lära sig att vara bekväm med att tala inför publik innan man tar risker med att genomföra viktiga eller betalda spelningar.

Läs fler av våra tips för att tala inför publik:

1. 13 vetenskapsstödda tips för att tala inför offentliga för att göra dig till en mästare

De flesta rädslor för att tala inför publik härrör från vår rädsla för att bli dömd.Vi är så rädda för att bli kritiserade att vi glömmer att vi har makten att dela ett budskap. Jag vill lära dig hur du fängslar en publik så att du kan övervinna din rädsla för att tala inför publik och få fram ditt budskap. Låt oss dyka in i de forskningsstödda tipsen för att tala inför publik, så att du har självförtroendet att stå på scenen och bemästra din scennärvaro.

2. Hur man ger fängslande presentationer

Även om du kanske tror att bara underhållare och stora högtalare ger framträdanden, befinner du dig hela tiden i situationer där du berättar historier, övertalar människor att agera utifrån dina idéer och väljer vilka delar av din karaktär du vill dela med andra...exakt samma saker som skådespelare och programledare gör på scenen. Att tänka på dig själv som en artist är underbart eftersom det gör att du kan ta större kontroll över hur du presenterar dig själv i varje situation.

3. Få din röst att låta bättre genom att använda vetenskapen om röstkraft

När de förbereder sig för föreläsningar inför publik planerar de flesta människor noggrant vad de ska säga, ha på sig, vilka presentationshjälpmedel de ska använda och till och med vilket kroppsspråk de ska visa. Det enda som folk ofta glömmer att ta hand om är derasröst.

Detta är också enbra artikel om 21 smarttelefonappar för högtalareom du vill ha mer på slide-däck och övningsappar!

Till din framgång,

Vanessa

PS- Det mest personliga talet jag någonsin höll hade "ums" och det hade några talproblem, men det var ändå värt det. Om du har något att säga måste världen höra det, oavsett om du har några "ums." Du kan göra det! Här ärmitt mest personliga samtalom du vill se den:

6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (12)

6 appar för att tala inför publik att prova innan din nästa presentation (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5567

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.